Шойгу: Западът започна истинска война срещу Русия, ще защитим сигурността си

Налагат се безкрайни санкции и се оказва огромна военна помощ на режима в Киев, изтъкна той

21.06.2023 | 17:12 Редактор: Вяра Димова
Шойгу: Западът започна истинска война срещу Русия, ще защитим сигурността си

Въоръжените сили на Русия ще направят всичко, за да гарантират суверенитета и военната сигурност на страната, каза руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

"Колективният Запад започна истинска война срещу Русия, опитвайки се отново с всички сили да я разбие. Налагат се безкрайни санкции, провокират се безредици и военни конфликти в съседни държави, оказва се огромна военна помощ на режима в Киев. Ръководството на страната може да бъде уверено, че нашите въоръжени сили ще направят всичко, за да гарантират военната сигурност и суверенитета на страната", добави Шойгу, цитиран от руски медии.

На срещата с възпитаници на висши военни учебни заведения в Кремъл руският министър на отбраната Сергей Шойгу ги посъветва да внедрят опита от специалната военна операция в бойната подготовка на личния състав, пише "Труд".

"От вас ще се изисква най-висок професионализъм, максимална отдаденост, способност за бързо вземане на нестандартни решения и поемане на отговорност. На вас е поверено и обучението на личния състав. Чувствайте се свободни да въведете опита си от специалната военна операция в бойното обучение", допълни още Шойгу.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 3
Virtuozzo
преди 10 месеца
То запада и ФАЩ не са спряли войната срещу Русия бе Шойго ,кога ще престанете да заплашваш вече с тия центрове за вземане на решения вече цяла година слушам,а запада и Украйна пресичат червена линия след червена линия !В живота трябва да биш за да те уважават не да плашиш гаргите !Докато Русия не почне да бие запада извън Украйна ,западната агресия нямада спре !Дразнят ме вече руснаците !Аз ако бях президент на Русия нямаше да се стигне до тука изобщо !Още на Майдана разстрел на нацистите ! Сигнализирай за неуместен коментар