Голям пожар в увеселителен парк в Германия, пожарникари пострадаха при гасенето (+ВИДЕО)

За час са евакуирани всички посетители

19.06.2023 | 21:59 Редактор: Вяра Димова

Голям пожар избухна в най-големия увеселителен тематичен парк в Германия, като се издига голям гъст облак от черен дим, видим от километри, съобщава Асошиейтед прес. Полицията каза, че пожарникарите са на мястото и че пожарът в Europa-Park в град Руст, близо до френската граница, е "под контрол".

Според Bild има пострадали трима пожарникари.

"В момента всички посетители са в процес на напускане на парка по организиран начин", каза полицията в югозападния град Офенбург. Към момента няма информация за пострадали.

Регионалният всекидневник Badische Zeitung съобщи, че пожарът е съсредоточен около частта на парка с испански мотиви и зона, известна като "Магическия свят на диамантите".

Според Bild, който цитира говорителя на полицията в Офенбург, пламъците са избухнали около 16:40 ч. централноевропейско време. Евакуацията е приключила към 17:30 часа, след което тематичният парк е бил затворен, информира БНР.

Полицията в Офенбург също каза, че пожарникарите са пристигнали на мястото и овладяват пламъка. Трима от тях са пострадали при акцията.

Europa-Park е популярна туристическа дестинация, която привлече повече от шест милиона посетители миналата година, предимно от Германия, Франция и Швейцария.

Кадри: Twitter