Пребитият Бекир Кадриески идва за лечение у нас, в РСМ притискат семейството му

В болницата не полагали адекватни грижи за него

15.06.2023 | 13:55 Редактор: Искра Ангелова

Пребитият в Струга Бекир Кадриески, който е председател на българското дружество "Шемето", идва за лечение в България. Това обяви самият той пред Bulgaria ON AIR. Кадриески заяви, че след жестокото нападение, се страхува за живота си.

Бекир беше пребит в Струга във вторник. Казва, че причината е българското му самосъзнание. Все още не се чувства добре, но, по думите му, в болницата не полагали адекватни грижи.

"Имам болки в стомаха, не ми направиха никакви снимки", каза Кадриески.

С надеждата да получи адекватно лечение, Бекир и приятелят му Живко Чакракчиев тръгват за България.

"Очаквам да получа контакт с ген. Мутафчийски, за да мога да осигуря приемането му във ВМА. Най-късно днес следобед ще тръгнем за България и утре следобед ще бъдем в болницата", коментира Чакракчиев.

Бекир е нападнат от петима души, които стояли на съседната маса в кафето до него. Щом станал, те тръгнали след него.

"По време на побоя ме псуваше. Опитах се да се защитя", сподели Бекир.

С неговия колега се съмняват, че случаят ще се разследва докрай от македонските власти. "Лицето, което е нападнало Бекир, е арестувано и ще бъде разпитано. В същото време това лице звъни на Бекир", каза още приятелят на пребития мъж.

Приятели на побойника дори ходели при семейството на Бекир.

"Други негови приятели посетили семейството на Кадриески и казали, че Бакир трябва да се види с Рики, за да си оттегли жалбата от полицията. И Бекир да не забравял, че има деца", добави Живко.

Въпреки че се страхува за собствения си живот и този на семейството си, Бекир казва, че ще остане в Република Северна Македония.

Вижте повече в репортажа.