Украйна обяви малка победа: Изтласка руснаците от Благодатное, плени войници

Според Песков няма основа за преговори с Украйна

11.06.2023 | 15:26 Редактор: Петя Кръстева
Украйна обяви малка победа: Изтласка руснаците от Благодатное, плени войници

Украинските сили са успели да изтласкат руските от населеното място Благодатное в Донецка област, съобщиха от военното командване на Украйна, цитирани от УНИАН. При операцията са били пленени руски военни, се допълва в съобщението, но не се казва какъв е техният брой.

Същевременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред руската държавна телевизия, че няма основа за преговори с Украйна.

А руският министър на отбраната Сергий Шойгу връчи отличия на военнослужещи - наградите са за оповестеното от Москва унищожаване от руските сили на 4 германски танка "Леопард" и 5 американски бойно машини "Брадли" при отблъскване на украинската контраофанзива, предаде БНР.

Връчването на медалите "Герой на Русия" - най-високото военно отличие в страната, беше излъчено по държавната телевизия. През последните дни руското министерство на отбраната публикува видеоклипове и снимки, показващи множество удари по използвани от украинските части бронирани машини и танкове.

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 0
Бунтата
преди 10 месеца
СМЕШНИЦИ ОТ ***!!!!ПЪЛНИ ПАЛЯЧОВЦИ,МАЛКА ПОБЕДА!!!ВСЕ ЕДНО ДА КАЖЕ ЕДНА ЖЕНА:-Докторе,малко съм бременна!!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Пешо
преди 10 месеца
То малко, като превзеха Долни Богров. Сигнализирай за неуместен коментар