Тръмп: Преследват ме бандити и дегенерати, никога няма да си тръгна

Той се зарече да продължи с кандидатурата за президент

11.06.2023 | 09:54 Редактор: Вяра Димова
Тръмп: Преследват ме бандити и дегенерати, никога няма да си тръгна

Доналд Тръмп се зарече да продължи с кандидатурата за президент, дори ако бъде осъден в рамките на 37-те точки на федералното обвинение в престъпление, което беше издадено срещу него тази седмица, съобщи "Политико".

"Никога няма да си тръгна. Вижте, ако щях да си тръгвам, щях да го направя преди първоначалната надпревара през 2016 г. Това беше тежко състезание. На теория това не беше осъществимо.​​​​​​", заяви Тръмп на борда на самолета си. 

По закон на Тръмп не е забранено да се кандидатира за президент от затвора или като осъден престъпник. Но въпреки това подобна кандидатура би представлявала огромен стрес тест за политическата и правната система на страната.

Тръмп отправи остри критики към специалния съветник Джак Смит и заяви, че делото срещу него е политически мотивирано и скалъпено. "Това са бандити и дегенерати, които ме преследват", каза той, цитиран от БГНЕС.

Той прогнозира, че няма да бъде осъден и заяви, че не предвижда да сключи споразумение за признаване на вина, въпреки че остави отворена възможността да го направи, "при което да ми платят някакво обезщетение".

Снимка: Bloomberg.com