Месина Денаро се влоши, местят боса на "Коза Ностра" в болница

61-годишният мафиот страда от тумор на дебелото черво

07.06.2023 | 12:46 Редактор: Вяра Димова
Месина Денаро се влоши, местят боса на

Здравословното състояние на Матео Месина Денаро се влошило, затова властите от затвора в град Л’Акуила, където се намира, обмислят дали да го преместят в болница. Според местния всекидневник "Чентро" се дискутира дали босът от "Коза Ностра" да бъде транспортиран в болницата "Сан Салваторе".

61-годишният мафиот е болен от тумор на дебелото черво и химиотерапията, на която е подложен и в затворнически условия, вероятно вече не е достатъчна. Според медиите може би Месина Денаро ще бъде подложен на болкоуспокояваща терапия. Той вече е бил през изминалите месеци в "Сан Салваторе" за клинични изследвания, които не можело да бъдат направени в затвора.

Неотдавна затворническите власти се срещнали с дъщерята на боса Лоренца Аланя. Тя видяла и баща си, който изявил желание да й даде фамилното си име, пише "24 часа".

Неотдавна беше регистрирана хакерска атака на сайта на здравните власти от област Абруцо, където се пазят данните на пациентите в региона. Предполага се, че може да е имало изтичане и на данни, свързани със здравословното състояние на Месина Денаро.

Снимка: БГНЕС