Пожар избухна в руска рафинерия, Москва смята, че Киев е ударил с дрон

По руски данни един човек е бил убит при украинско нападение в Белгород

31.05.2023 | 07:19 Редактор: Михаела Димитрова
Пожар избухна в руска рафинерия, Москва смята, че Киев е ударил с дрон

Губернаторът на руския Краснодарски край - Вениамин Кондратиев информира в Telegram канала си, че в петролната рафинерия "Афипски" е избухнал пожар, който вероятно е бил причинен от дрон. Не се съобщава за жертви. Рафинерията "Афипски" се намира недалеч от черноморското пристанище Новоросийск.

Междувременно украинските сили обстрелват руския град Шебекино за трети път в рамките на една седмица, съобщават руски източници. Най-малко един човек е ранен при артилерийската атака, каза губернаторът на Белгород Вячеслав Гладков. В резултат на обстрела са се запалили сгради и превозни средства. Шебекино се намира само на около седем километра от границата с Украйна.

По руски данни един човек е бил убит при украинско нападение срещу център за разселени лица в граничния район Белгород. Други двама души са били тежко ранени от украинския артилерийски огън, съобщи по-рано Гладков в социалните мрежи. По думите му в обекта е имало възрастни цивилни и деца. Загиналият мъж е бил охранител. 

Белгородската област на границата с Украйна вече многократно е била поразявана от украински обстрел. Киев твърди, че подготвя мащабна контраофанзива, за да изтласка руските сили от окупираните от тях райони в Украйна.

Повече по темата прочетете в Investor.bg

Снимка: БГНЕС