Взривове разтърсиха Киев, най-малко един човек е убит, отломки от дрон подпалиха сграда

"Слава на противовъздушната отбрана" скандираха украинци от балконите си

28.05.2023 | 08:31 Редактор: Елеонора Танева
Взривове разтърсиха Киев, най-малко един човек е убит, отломки от дрон подпалиха сграда

Експлозии разтърсиха украинската столица Киев при поредното руско среднощно нападение. Това съобщи кметът на града Виталий Кличко.

"Взривове в Киев", написа Кличко в Telegram. Той каза, че системата за противовъздушна отбрана е заработила в района и над 20 руски дрона, движещи се към Киев, са били свалени досега. Нова вълна от дронове обаче се приближава към столицата, допълни той.

Очевидци също съобщиха за няколко взрива след  като по-рано тази вечер бе обявена въздушна тревога за Киев и за голяма част от Украйна.

Според властите на Киев най-малко един човек е бил убит и трима души са били ранени при новите удари. Пояснява се, че убитият е 41-годишен мъж в Соломянски район на Киев. 

Очевидци казват пред Ройтерс, че по време на въздушната тревога много хора са излезли по балконите си в Киев и някои от тях са започнали да скандират "Слава на противовъздушната отбрана".

Кметът Кличко съобщи, че е избухнал пожар, след като отломки от дрон са паднали върху седеметажна сграда, която не е жилищна, в района Соломянски. Районът е натоварен железопътен и въздушен транспортен хъб, уточнява БТА.

Снимка: БГНЕС