Взривове в Белгород, съобщават за убит и ранени деца

Руската служба за спешна помощ е изпратила предупреждение за обстрел на града за четвърти път в рамките на денонощието

27.05.2023 | 20:50 Редактор: Елеонора Танева
Взривове в Белгород, съобщават за убит и ранени деца

Експлозии са се чули в град Шебекино, Белгородска област на Руската федерация. Местните жители съобщават за стълб дим, информира РБК-Украйна. Според местните канали руската служба за спешна помощ вече е изпратила предупреждение за обстрел на града за четвърти път в рамките на денонощието.

Един човек е убит, две деца и един мъж са ранени при обстрел от Въоръжените сили на Украйна в Шебекински район на Белгородска област. Това съобщи в канала си в Telegram губернаторът на региона Вячеслав Гладков, цитира ТАСС. Загиналият е охранител на действащо предприятие в града, по време на обстрела е бил на улицата.

"Сред пострадалите има деца - двама тийнейджъри: 15-годишно момиче с рани на долните крайници и 17-годишно момче с контузия. Още един мъж с раните е прегледан от лекарите на ЦРБ с порезни рани по скалпа", пише областният управител, цитиран от "Фокус".

Тийнейджърите ще бъдат откарани в детската областна. Има щети и по електропровода в гр. Аварийни и оперативни служби продължават да обследват територията.

Снимка, архив: БГНЕС