Киев призна участието си във взривяването на Кримския мост

Службата за сигурност на Украйна има звено, което да извършва саботажи срещу врага на украинска територия

27.05.2023 | 19:30 Редактор: Елеонора Танева
Киев призна участието си във взривяването на Кримския мост

Ръководителят на украинското разузнаване най-после потвърди, че Киев е замесен във взривяването на Кримския мост, предаде ДПА. 

"Взехме съответните мерки, тъй като става въпрос за логистичен път на врага“, заяви  Васил Малюк, ръководител Службата за сигурност на Украйна (СБУ), в интервю с украинския журналист Дмитро Комаров, което беше качено в Youtube. 

След атаката на 8 октомври по целия свят започнаха да се разпространяват снимки на взрива и последвания пожар, отбелязва ДПА.

Васил Малюк заяви, цитиран от БТА, че е действал в съгласие с "традициите на воденето на война“ и посочи, че в началото на руската война СБУ е създала специално подразделение, което да извършва саботажи срещу врага на украинска територия. 

Според шефа на СБУ руските власти продължават да водят "псевдоразследване“ за атаката срещу моста. Повече от 20 руски граждани са арестувани по подозрение в съпричастност. 

Малюк каза, че атаката с дронове срещу кораби на руския Черноморски флот, които са на рейд пред базата в Севастопол, е била част от специална операция на СБУ, извършена съвместно с украинските въоръжени сили.

Снимка: БГНЕС