Русия удари Славянск с ракети, украинците атакуваха депо на "Роснефт"

При обстрела в Украйна е пострадала пенсионерка

11.05.2023 | 12:04 Редактор: Петя Кръстева
Русия удари Славянск с ракети, украинците атакуваха депо на

Руските войски са нанесли ракетен удар по Славянск в Донецка област, предава РБК-Украйна, като се позовава на съобщение на ръководителя на военно-гражданската администрация Вадим Лях в социалната мрежа Facebook. Съгласно представените данни, руснаците са изстреляли ракета от комплекс С-300, която е поразила частен имот. На мястото на удара е избухнал пожар. Освен това, в резултат на ракетната атака са повредени две високи сгради, други частни къщи и коли.

Към настоящия момент се съобщава за пострадала пенсионерка, на която е оказана медицинска помощ.

В разположената на границата с Украйна Брянска област в Русия пък е извършена атака с безпилотен летателен апарат, насочена срещу петролно депо на "Роснефт". Това потвърди губернаторът на областта Александър Богомаз, като уточни, че инцидентът се е случил в град Клинци, съобщава вестник "Коммерсант“.

"В резултат на падането на боеприпаси бетонната основа и резервоарът за съхранение на нефтопродукти бяха частично повредени“, написа Богомаз в канала си в Telegram. За атаката, при която няма пострадали, той обвини украинците.

По-рано Богомаз съобщи за атака с дрон срещу административна сграда в град Стародуб, на 60 километра от руско-украинската граница. Ден преди това представител на "Транснефт" заяви, че е направен опит за извършване на "терористичен акт" срещу нефтопровода "Дружба" на товарната станция в Брянск, пише "Фокус".

Град Клинци, който е на около 50 км от границата с Украйна е бил обстрелван веднъж тази година - на 21 април. Тогава украински дрон падна върху жилищна сграда.

В сутрешните часове на деня бе съобщено и за паднал дрон с камера в Крим.

Снимка: БГНЕС