Ердоган към опонента си: Народът ми няма да даде властта на алкохолик

Ще бъда президентът на 85 милиона души, отвърна Кълъчдароглу

08.05.2023 | 13:32 Редактор: Петя Кръстева

Седмица преди решаващите избори за парламент и президент, в Турция се проведоха мащабните митинги на управляващите и опозицията. Повече от 1,7 млн. души излязоха снощи по улиците на Истанбул на демонстрацията на Ердоган под надслов "Голямата среща с народа". Изборите за парламент и президент са на 14 май.

Млади и възрастни изпълниха до краен предел най-големия парк на Истанбул за предизборния митинг. Участваха лидерите на 6-те политически партии. В речите си те акцентираха, че изборите ще донесат промяна на едноличния режим. 

Пред тълпата Ердоган разкритикува най-големия си опонент, като каза: "Г-н Кемал Кълъчдароглу, пийте колкото поискате. Може да изпиете цяло буре с бира, но дори това няма да Ви помогне. Народът ми няма да даде властта на алкохолик". 

В речта си Кълъчдароглу пък напомни за мисията си, а именно демокрацията. По думите му от това най-много има нужда Турция.

Той допълни и още, че ще обърне внимание на всеки един проблем и няма да дискриминира никого. 

"85 милиона ще бъдат чути независимо от партията, която подкрепят, идентичността или вярванията си. Аз ще бъда президентът на 85 милиона", категоричен бе той.

Вижте повече в репортажа.