"Калибър" излетяха от Черно море и поразиха Николаев: Най-ожесточените атаки от 4 месеца

На терористите няма да им се размине това поредно престъпление срещу човечеството, обеща президентът на Украйна

27.04.2023 | 13:00 Редактор: Елеонора Танева

Ожесточени руски атаки към Николаев. Кметът Александър Сенкевич съобщи, че подобни нападения не е  имало от края на декември 2022 г. През нощта окупаторите са изстреляли от Черно море по града 4 руски крилати ракети "Калибър".

Има един загинал и най-малко 23-ма ранени, сред тях и дете, става ясно от данните на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна.

"Хората бяха отвикнали, имаше известна паника", уточни кметът в профила си в Telegram.

Той допълни, че в района на попаденията няма военни обекти, а в самия район не с останали военнослужещи.

Атаката беше коментирана от президента Володимир Зеленски.

"Страната-окупатор не спира да доказва, че основната цел на тази война е терорът и унищожението на украинците. През нощта Русия обстреля Николаев с четири ракети "Калибър", изстреляни от Черно море. Високоточните оръжия бяха насочени към частни домове, историческа сграда и високоетажна сграда. Към момента са известни един загинал и 23 ранени, сред които и дете. Вечна памет на загиналите и бързо възстановяване на ранените. На терористите няма да им се размине това поредно престъпление срещу човечеството. Да намерим всички виновници. На всички ще им бъде потърсена отговорност", написа Зеленски в профила си във Facebook.

Той беше категоричен, че украинците никога няма да предадат страната си на врага и никога няма да напуснат земята си. 

"Въпреки че стотици наши села и десетки градове са опожарени от руските артилерийски и авиационни удари, украинците успяват да ги върнат към живота", категоричен е Зеленски.

Снимка: Facebook


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Хахахахахах, точно Зеле, руснаците ще си хабят скъпите ракети калибър за да разрушат няколко къщи без абсолютно никакво значение. Кажи си по-добре, колко конвоя със западна техника са унищожили? Сигнализирай за неуместен коментар