Войник от "Азов": Нуждаем се от цивилните украинци, за да освободим териториите

Няма ситуации без изход, каза Богдан Кротевич

26.04.2023 | 15:02 Редактор: Михаела Димитрова
Войник от

Мнозинството смята, че войната ще приключи бързо или някой друг ще я спечели вместо нас, не се случи. Това каза в интервю за The Washington Post войникът от "Азов" Богдан "Тавр" Кротевич.

Според него илюзорните очаквания на обществото, че тази война ще приключи скоро не са се материализирали. Сега обаче армията трябва да обясни на украинците, че те са необходими, за да се освободят териториите.

"Опитваме да обясним на цивилното население на страната, че имаме нужда от него, за да ни помогне да освободим териториите", обясни още той.

Запитан за предстоящата офанзива, Кротевич се позовава на Първата руско-чеченска война, когато чеченските сили са възприели стратегия за превземане на малки руски градове, за да ги използват като лост за връщане на контролираните от Русия райони. Той смята, че Украйна може да постъпи по същия начин.

Войникът заяви, че "Азов" ще се опира на изпитанията от 2022 г. в бъдещите боеве. "Опитът на "Азовстал" ни казва, че няма ситуации без изход", каза той.

От своя страна украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Украйна активно подготвя нови бригади и подразделения на военните.

Снимка: Instagram/krotevych_bohdan


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Тоя първо да обясни на цивилните, защо бяха продадени за един пробит долар..... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
етг
преди 1 година
Герой, де да имаше подобни патриоти в Бг-щяхме да сме сила!!! А не *** и *** от рода на Коце Копейкин, Белата Златка, Киро и Асен!!!! Сигнализирай за неуместен коментар