Кървави сражения в Бахмут, Буданов очаква победа за Украйна още тази година

Евгений Пригожин: Ще унищожаваме всички на бойното поле и няма да вземаме повече пленници

24.04.2023 | 19:37 Редактор: Елеонора Танева

Победа на Украйна още тази година, предсказа ръководителят на украинското разузнаване Кирило Буданов. От другата страна - Ръководителят на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин заплаши, че ще превземат Бахмут и ще унищожава всичко по пътя си. Клипове от кървавите сражения в украинския град, бяха разпространени в интернет.

Ръководителят на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин заплаши, че ще избие всички украински военнопленници и прогнозира, че украинското контранастъпление ще започне веднага, след като руските сили превземат Бахмут. 

"Просто ще унищожаваме всичко по пътя си", казва Пригожин във видеообръщение, което беше публикувано в Telegram. Той мотивира заплахата си с прехванато радиосъобщение, в което се чува как украински военни обсъждат разстрелването на ранен наемник от "Вагнер". 

"Няма да нарушаваме правилата за хуманно отношение. Просто ще унищожаваме всички на бойното поле и няма да вземаме повече пленници", подчертава  Пригожин. 

В  социалните мрежи са публикувани видеоклипове от кървавите битки в разрушения украински град , където се водят най-кръвопролитните боеве от началото на войната в Украйна.  Според Пригожин украинският президент Володимир Зеленски ще премине в контранастъпление веднага, след като руските сили превземат Бахмут.

От своя страна Володомир Зеленски поздрави украинските военни в Бахмут. Той заяви, че няма да  отстъпят позициите си и отново призова за още оръжия. 

Войната в Украйна е една от основните теми на  Съвета за сигурност на ООН. Утрешното заседание ще бъде председателствано от от  Русия. Външният министър на страната Сергей Лавров  вече пристигна за срещата. Русия има много теми за обсъждане, каза по-рано говорителят на руското МВнР Мария Захарова. Една от тях е сделката за износ на зърно през Черно море от Украйна. То  беше подписано през юли миналата година с посредничеството на организацията и Турция.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС