Руски ракети удариха Харковска област, Зеленски призова за строги санкции срещу Русия

Поразено е село Котляри, предизвикани са и големи пожари

23.04.2023 | 08:41 Редактор: Вяра Димова
Руски ракети удариха Харковска област, Зеленски призова за строги санкции срещу Русия

Най-малко пет руски ракети са ударили тази нощ източния град Харков и околните райони, като са нанесени щети на цивилни сгради, съобщиха местните власти. Украинският президент Володимир Зеленски призова да бъдат премахнати възможностите за заобикаляне на санкциите срещу Русия.

Губернаторът на Харковска област Олег Синегубов написа в Telegram, че една от ракетите е поразила село Котляри, разположено южно от Харков, а друга е предизвикала голям пожар в града. Русия от месеци изстрелва ракети и използва дронове срещу най-различни цели в Украйна в опит да разруши жизненоважна инфраструктура.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че, ако искаме прекратяването на руската агресия в Украйна, една от ключовите задачи е да бъдат премахнати възможностите за заобикаляне на санкциите, съобщи БНР.

"Всяка руска схема, която дава възможност за заобикаляне на санкциите, удължава тази война и дава възможности за агресора. Затова колкото по-строг е санкционният режим срещу Русия, колкото повече са ограниченията срещу терористичната държава и всички свързани лица, срещу цялата руска военна икономика, толкова по-бързо ще приключи агресията. И аз благодаря на всички по света, които разбират това", каза украинският президент.

Снимка: БГНЕС


6
13 rate up comment rate down comment 0
Истинският
преди 1 година
Зеленолепкавия вече се налудува. Време е да го приберат най после в лудницата Сигнализирай за неуместен коментар
5
22 rate up comment rate down comment 0
Сталин
преди 1 година
Стига, бе!Писна ми от Украйна. Байдън да си ги прибере отвъд океана и толкова... Сигнализирай за неуместен коментар
4
49 rate up comment rate down comment 2
Гошо
преди 1 година
А не е ли по лесно да признае руските граници в момента ? Да звъне на Байдан и да му каже : бате номера не мина и с твоя помощ пак ни наричаха задниците ! В Европа Американските колонии ще са с една по малко Сигнализирай за неуместен коментар
3
35 rate up comment rate down comment 2
Калин
преди 1 година
2
34 rate up comment rate down comment 2
Дидо
преди 1 година
1
48 rate up comment rate down comment 3
^^©
преди 1 година
Време е ционизмът да признае неуспеха си! Сигнализирай за неуместен коментар