Медведев: Ядрените оръжия са от основно значение за съществуването на Русия

"Русия може първа да го използва, ако срещу нея бъде проявена агресия", каза още заместник-председателят на Съвета за сигурност

25.04.2023 | 11:52 Редактор: Михаела Димитрова
Медведев: Ядрените оръжия са от основно значение за съществуването на Русия

Ядрените оръжия са от основно значение за съществуването на Русия, това е нитът, който събира държавата, заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев пред участниците в конференцията "Маратона на знанието".

"За съществуването на Русия като най-голямата държава на планетата ядрените оръжия са от непреходно значение. Човек може да има различно отношение към самите ядрени оръжия и към оръжията като цяло, но въпреки това разбираме, че в съвременния свят ядрените оръжия за нашата страна имат стойността на нита, който скрепя държавата“, категоричен е той.

Медведев обърна внимание, че това важи и за други държави, които се стремят към обладаване на ядрено оръжие.

"Русия може първа да използва ядрено оръжие, ако срещу нея бъде проявена агресия, застрашаваща съществуването на държавата", предупреди Медведев, предаде "Фокус", цитирайки ТАСС.

"Противниците на Русия не трябва да подценяват възможността Москва да използва ядрени оръжия "без да й трепне ръката", изтъкна той.

Снимка: БГНЕС