Обвиненията са в негова полза: Тръмп привлича все повече спонсори за кампанията си

Властите още разследват участието му в безредиците на 6 януари

11.04.2023 | 11:06 Редактор: Михаела Димитрова
Обвиненията са в негова полза: Тръмп привлича все повече спонсори за кампанията си

За повечето политици обвинения в престъпления биха означавали край на кариерата, но не и за Доналд Тръмп.

Той се възползва от обвиненията, които му бяха повдигнати от жури в Ню Йорк и подсили статуса си като фаворит за номинацията на републиканците за президентската надпревара през 2024 година и успя да събере огромен брой дарения от индивидуални донори, които финансираха предходните му кампании за президентския пост. 

Откакто беше публикувана новината за обвиненията, Тръмп залива поддръжниците си с молби за дарения по имейл, публикува видеопослание, в което ги уверява, че неговите съперници "го нападат само защото се бори за тях". И само за дни натрупа дарения за 10 млн. долара. 

Кампанията на Тръмп се опитва да привлече и спонсори, които подкрепят основния му конкурент от партията, губернатора на Флорида Рон ДеСантис, като представи нарастващата популярност като неудържима сила в надпреварата на Републиканската партия. Един от спонсорите на Тръмп заяви, че обвиненията срещу него значително ще ограничат способността на останалите републиканци да привличат средства, поне в краткосрочен план. 

"Тези обвинения гарантират, че той ще бъде в центъра на събитията в обозримо бъдеще", казва стратегът на републиканците Алекс Конант, който е работил по президентски кампании, включително по кандидатурата на сенатора от Флорида Марко Рубио през 2016 г.

Повече по темата четете в bloombergtv.bg

Снимка: БГНЕС