Тръмп след 2 часа в съда и 34 обвинения: САЩ отиват по дяволите

Милиардерът остана в ареста за 40 минути

05.04.2023 | 07:21 Редактор: Петя Кръстева

Американският президент Доналд Тръмп (2017-2021 г.) остана в ареста 40 минути, пледира "невинен" по 34 криминални обвинения в Ню Йорк.

Тръмп прекара около два часа в сградата на съда, където научи подробности за криминалните обвинения, пред които е изправен, докато прави кампания за нова президентска кандидатура.

Делото срещу Тръмп може да се превърне във фактор, определящ хода на надпреварата за Белия дом през 2024 година, отбелязват информационните агенции. Обвиненията са свързани с начина, по който са били отчетени 130 хиляди долара, които адвокат на Тръмп е заплатил на порноактрисата Сторми Даниелс през 2016 година, за да си мълчи за предполагаемата им сексуална връзка.

Тръмп се върна в дома си във Флорида и направи първото си изявление след обвиненията, който той нарече политически.

"Трябва да спасим страната си. Бог да ви благослови всички. Никога не съм предполагал, че нещо подобно може да се случи в Америка. Единственото престъпление, което съм извършил, е, че безстрашно защитавам нашата нация от онези, които се опитват да я унищожат. Страната ни отива по дяволите. От самото начало демократите шпионираха кампанията ми, помните ли това? Те ме атакуваха с атака от измамни разследвания. Нашите избори са като тези в страна от Третия свят. Сега те наистина отидоха още по-далеч, като обвиниха 45-ия президент на Съединените щати", коментира той. 

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Popa ot razgrad
преди 1 година
Не скъпи, САЩ не отиват по дяволите, Ти отиваш по дяволите... Сигнализирай за неуместен коментар