Ковачевски: България трябва да избере правителство 100% ориентирано към принципите на ЕС

Македоно-българските отношения се основават на институционална комуникация, подчерта премиерът на РСМ

03.04.2023 | 16:19 Редактор: Вяра Димова
Ковачевски: България трябва да избере правителство 100% ориентирано към принципите на ЕС

Като съседна страна желаем България да избере политическо правителство, което да бъде 100% ориентирано към спазването на принципите на ЕС, към разширяването на Съюза и към изграждането на добросъседски отношения. Това коментира премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски по време на съвместна пресконференция в Любляна със словенския си колега Роберт Голоб.

"Вярвам, че такова европейско правителство в България ще се застъпи за членството на целите Западни Балкани в ЕС, защото това е единствената алтернатива за икономическия просперитет на всички граждани на нашия регион", подчерта Ковачевски, цитиран от "Труд".

По думите му македоно-българските отношения се основават на институционална комуникация, а всички споразумения, които РСМ е сключила с България по време на енергийната криза, са били спазени от българската страна.

"Предстои ни приемане на конституционни промени, които са част от задълженията в Преговорната рамка. Когато ги направим, страната ще излезе по-силна и победител, защото след това автоматично ще продължим с втората междуправителствена конференция, отварянето на клъстери, реформите в обществото и пълноправното членство в ЕС, за което имаме подкрепата на всички страни-членки на ЕС", добави Ковачевски. 

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ха-ха-ха
преди 1 година
Вече и Македония ни казва какво да правим. Докъде я докараме... Сигнализирай за неуместен коментар