Pfizer иска Европа да плати за ваксини, които никога няма да бъдат произведени

Американската компания се e съгласила да удължи договора си с Брюксел до 2026 г.

15.03.2023 | 07:41 Редактор: Тодор Петров
Pfizer иска Европа да плати за ваксини, които никога няма да бъдат произведени

The Financial Times съобщава, позовавайки се на запознати източници, за закрито заседание на министрите на здравеопазването на страните членки на ЕС, на което са представени новите условия на договора с американската фармацевтична компания Pfizer за ваксината срещу Ковид-19. 

Американската компания се e съгласила да удължи договора си с Брюксел за ваксината с три години, до 2026 г., съобщава изданието. Съгласно преразгледаните условия, компанията иска да ѝ бъде платено за поръчани дози, които никога няма да бъдат произведени, се казва в информацията.

Тези нови условия са срещнали съпротива от страна на четири държави членки, включително Полша. Българският служебен министър на здравеопазването Асен Меджидиев заяви, че страната му, заедно с Полша, Унгария и Литва, е против предложената сделка за излишните ваксини, пише още британското издание, цитирано от БНР.

За момента няма отговор от Pfizer.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Много неадекватно решение за покупка и още по неадекватно управление на договор ! После - ЕС бил успешна структура ;) Сигнализирай за неуместен коментар