Шолц: Трябва да се избягва пряк конфликт между Русия и НАТО

Германският канцлер отбеляза, че страната му е предоставила на Украйна повече помощ от която и да е друга държава от Европа

17.02.2023 | 22:10 Редактор: Вяра Димова
Шолц: Трябва да се избягва пряк конфликт между Русия и НАТО

Германският канцлер Олаф Шолц заяви на Мюнхенската конференция по сигурността, че Украйна принадлежи "тук, до нас, в свободна и обединена Европа", предаде Ройтерс.

Шолц също така подчерта, че това, което той определи като "ревизионизъм" на руския президент Владимир Путин, няма да надделее и обеща помощта на Европейския съюз за Украйна да продължи, "докато е необходимо".

Той посочи, че Германия е предоставила на Украйна повече помощ от която и да е друга страна от континентална Европа, въпреки политиката си да не изпраща доставки на оръжие в конфликт като този в Украйна. Шолц отбеляза, че това обаче е необходима мярка срещу "империализма" на Путин.

Освен това Шолц настоя, че трябва да се избягва пряк конфликт между Русия и Организацията на Северноатлантическия пакт (НАТО). "Вниманието трябва да има приоритет пред прибързаните решения", каза той, цитиран от БНР.

Визирайки руската инвазия в Украйна, Шолц отбеляза, че момента е "най-добре да сме подготвени за дълга война". 

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Бакалина
преди 1 година
Швабата шолц,знае МНОГО добре какво говори,курягата е голяма и ще става все по голяма! Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 1
Деди
преди 1 година
Империята на злото са САЩ и Е подчинени! Сигнализирай за неуместен коментар