Американски изтребител F-22 свали НЛО над Канада

Премиерът Джъстин Трюдо заяви, че съвместна военна операция на САЩ и Канада е довела до свалянето на обекта

12.02.2023 | 07:38 Редактор: Тодор Петров
Американски изтребител F-22 свали НЛО над Канада

Американски изтребител F-22 свали неидентифициран обект над Канада, което е вторият подобен инцидент в северноамериканското небе след драматичното сваляне на предполагаем китайски шпионски балон преди седмица.

Премиерът Джъстин Трюдо заяви, че съвместна военна операция на САЩ и Канада е довела до свалянето на обекта. Малко след свалянето му в 15:41 ч. местно време (20:41 г. по Гринуич) авиационните власти затвориха част от въздушното пространство над северозападния американски щат Монтана, след като откриха така наречената "радарна аномалия", съобщиха от Северното командване на САЩ.

Американски изтребители са се вдигнали в небето, но "не са идентифицирали никакъв обект, който да се съотнесе към радарните попадения". След това небето беше отворено отново за цивилен въздушен трафик.

Обектът, свален в Юкон, е бил "малък, с цилиндрична" форма, заяви министърът на отбраната на Канада Анита Ананд, цитиран от АФП и БГНЕС.

"Обектът е летял на височина приблизително 12 000 метра, незаконно е навлязъл в канадското въздушно пространство и е представлявал основателна заплаха за безопасността на цивилните полети", заяви Ананд пред репортери.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
SSP Alliance
преди 1 година
Вижте още за сенчестата война, която се води за нашето освобождение във филма: "Над Маджестик - Последствията От Секретната Космическа Програма" Сигнализирай за неуместен коментар