Захарова: Военни от държавите членки на ЕС са в Украйна от дълго време

По думите ѝ военните са под формата на инструктори и наемници

05.02.2023 | 22:30 Редактор: Ирена Бакърджиева
Захарова: Военни от държавите членки на ЕС са в Украйна от дълго време

Военни от държавите членки на ЕС са в Украйна от дълго време, твърди Захарова. Това написа говорителката на руското външно министерство Мария Захарова в своя канал в Telegram. Тя коментира днешното изявление на върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел относно възможността за изпращане на войски от ЕС в Украйна.

Захарова цитира думите на Борел в интервю за испанския вестник "Паис", че "държавите членки на ЕС никога не са обмисляли и не обмислят да изпратят свои военни в Украйна, за да участват в конфликта", информира БГНЕС.

"Имам големи съмнения относно адекватността на градинаря Борел. В Украйна отдавна са изпратени военни от държавите членки на ЕС. Както под формата на инструктори, така и на специалните служби и наемници. А разполагането им е започнало много преди 2022 г.", написа говорителката на руското външно министерство.

Снимка: БГНЕС


2
2 rate up comment rate down comment 0
Неадекватна и грозна
преди 1 година
Цитат на Путин...за управлението на една страна се съди по това как живеят гражданите и. Е,сега по добре ли живеят руснаците и кой е виновен,ако е управлявал само Путин? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
Андрей
преди 1 година
Захарова е права, това е истината! Даже в САЩ започва брожение от ветерани срещу нелегалното изпращане на военни в конфликти по света НЕодобрени от сената им. Сигнализирай за неуместен коментар