Русия разполага танкове-роботи в Украйна, ще "ловят" "Леопард" 2

Първите четири машини "Marker" вече са пристигнали

02.02.2023 | 20:26 Редактор: Вяра Димова
Русия разполага танкове-роботи в Украйна, ще

Русия разполага нови "танкове-роботи" в Източна Украйна в опит да противодейства на заплахата от германските танкове "Леопард 2", доставяни от Запада, информира "Дейли мейл".

Безпилотните "роботизирани бойни системи" "Marker" са въоръжени със 7,62-милиметрови картечници и противотанкови ракети. Те могат да се използват още за пренасяне и управление на военни безпилотни апарати, твърдят създателите им.

"Първите четири робота са пристигнали в региона точно по график", заяви съюзникът на Владимир Путин Дмитрий Рогозин, бивш ръководител на Руската космическа агенция. Той показа кадри на роботите. Все още не е ясно доколко ефективни ще бъдат те в битка и дали ще могат да действат на повече от няколко километра от контролера си.

Той твърди, че роботите ще бъдат "ловци на "Леопарди" - танкове германско производство, които скоро ще бъдат изпратени от съюзниците на Украйна. Великобритания също изпраща танкове "Чалънджър 2", а САЩ – "Ейбрамс", пише БГНЕС.

Роботите се използват за охрана на космодрума "Восточний" в Далечния изток на страната и са оборудвани с атакуващи минидронове. 59-годишният Рогозин се закани да отмъсти, след като беше ранен при украински удар, докато празнуваше рождения си ден в Донецк. 

Снимка: БГНЕС


1
3 rate up comment rate down comment 7
Чичо ви
преди 1 година
Къде им е авиацията на руснаците?!Игра си играят с тия бандерофашисти,ръцете им са до лактите в кръв! Само жертват хората в атаки на пехотата вместо да извадят укрите от дупките с авиация. Думкай ги с авиация бомби и ракети да станат на парчета и прекрючвай с тия нацисти! Сигнализирай за неуместен коментар