Отново обвиниха в изнасилване бившия световен шампион по бокс Майк Тайсън

Жертвата е анонимна и претендира за обезщетение от $ 5 млн.

25.01.2023 | 11:59 Редактор: Вяра Димова
Отново обвиниха в изнасилване бившия световен шампион по бокс Майк Тайсън

Бившият световен шампион по бокс Майк Тайсън беше обвинен в сексуално насилие от жена, която твърди, че той е я нападнал в лимузина в началото на 90-е години в близост до Ню Йорк, съобщи АФП, позовавайки се на документи от съда.

Тайсън, който е смятан за един от най-великите боксьори в тежката категория, бе признат за виновен за изнасилване на 18-годишната манекенка Дезире Вашингтон през 1992. Тогава той прекара 3 години в затвора.

Тридесет години по-късно идват обвинения от жена, която държи да остане анонимна, защото се страхува, че ще бъде "атакувана от медиите и феновете". Тя иска обезщетение от 5 млн. долара.

Процедурата е възможна заради закон на щата Ню Йорк, който влезе в сила през ноември и позволява в разстояние на една година на жертвите на сексуално насилие да поискат граждански съдебен процес, съобщи БТА.

Жената казва, че се е запознала с боксьора в дискотека преди да го последва в лимузината му, където той е нападнал, а след това и изнасилил. Тя се оплаква от физически и психически проблеми, която са я преследвали с години. Майк Тайсън все още не е коментирал случая.

Снимка: БГНЕС