Близък до Путин: Единият изход е да се тръгне към световна война и ядрен конфликт

Очакват ни трудни времена, прогнозира Виктор Медведчук

16.01.2023 | 13:06 Редактор: Елеонора Танева
Близък до Путин: Единият изход е да се тръгне към световна война и ядрен конфликт

Конфликтът в Украйна или ще се разраства допълнително, разпространявайки се в Европа и други страни, или ще бъде локализиран и решен. Това прогнозира близкият до руския президент Виктор Медведчук.

"Сега има само два изхода: Да се тръгне към световна война и ядрен конфликт, или да започнете процеса на освобождаване, за което е необходимо да се вземат предвид интересите на всички страни. Но за това е необходимо политически да се признае, че Русия има интереси и те трябва да бъдат взети предвид при изграждането на новия ред. И най-важното, всичко да става честно, без измама, да не се правят пари от кръвта на някой друг. Но ако световната политическа система не е способна на елементарно благоприличие, заслепена от гордост и собствени меркантилни интереси, ни очакват още по-трудни времена", заяви Медведчук в интервю за руското издание "Известия".

Той коментира, че европейските политици въвличат Европа във войната и в икономическа криза.

"Сега вече не Европа учи Украйна на политика, а Украйна учи Европа как да постигне икономически упадък и бедност с помощта на политиката на омраза и непримиримост. И ако Европа продължи тази политика, ще бъде въвлечена във война, може би и в ядрена", заяви Медведчук.

Приятелят на Владимир Путин е убеден, че Украйна не иска мир, щом постоянно моли за нови и нови оръжия. Той призова несъгласните с политиката на Зеленски да се обединят и да не се отказват, въпреки че били заплашвани от смърт или затвор.

"Европа трябва да чуе гласа на онези, които не искат страната им да се превърне в място за геополитически конфликти, колкото и Западът да налага монопол върху истината. Ситуацията в Украйна е катастрофално сложна и опасна", каза още Медведчук.

Снимка: БГНЕС