Путин: Икономиката в Русия е стабилна, инфлацията е по-ниска от очакваното

Президентът на Русия определи като положителна "динамиката на специалната военна операция" в Украйна

15.01.2023 | 21:50 Редактор: Ирена Бакърджиева
Путин: Икономиката в Русия е стабилна, инфлацията е по-ниска от очакваното

Руският президент Владимир Путин определи ситуацията в руската икономика като стабилна в интервю за телевизионния канал "Россия-1" за предаването "Москва. Кремъл. Путин".

Той заяви, че постигнатите показатели са се оказали по-добри не само от прогнозите на противниците на Русия, но и от очакванията на ръководството на страната.

"Ситуацията в икономиката е стабилна, освен това е много по-добра от това, което прогнозираха не само нашите опоненти, но дори и ние. Положението ни е не само стабилно, но и доста задоволително. Ще го кажа меко - ако не направо добро", каза Путин.

Той отбеляза, че един от основните макроикономически показатели на Русия - безработицата - е на исторически ниско ниво, информира БГНЕС.

"Инфлацията е по-ниска от очакваното и има низходяща тенденция. До края на първото тримесечие на тази година тя може да достигне близо 5% вместо сегашните 11,9%. А това е много важен показател за осигуряване на достоен стандарт на живот на хората и на реалните им доходи", каза Путин.

Президентът на Русия определи като положителна "динамиката на специалната военна операция" в Украйна и каза, че всичко се развива според плана на Министерството на отбраната и на Генералния щаб.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Красимир
преди 1 година
Ами много големи очаквания е имал Вова! Но то е за сметка на очакваните срокове СВО. Сигнализирай за неуместен коментар