Откриха още строго секретни документи в дома на Байдън

Всички те датират от времето, когато Джо бе вицепрезидент

14.01.2023 | 17:44 Редактор: Искра Ангелова
Откриха още строго секретни документи в дома на Байдън

Общо две дузини секретни документи бяха открити Джо Байдън, съобщава CBS News, позовавайки се на служител от правоохраителните институции.

"Според източника общият брой на известните документи, обозначени като секретни, е приблизително 20", казва се в съобщението. Според източника около половината от тези документи са открити в мозъчния тръст на Байдън и сред тях са били строго секретни материали. Останалите документи бяха в дома на президента в Уилмингтън, щата Делауеър, но никой не бе строго секретен.

Фактът, че Байдън е държал секретни документи в офиса в центъра, стана известен тази седмица. Освен това, според съобщения в медиите, доверените лица на президента са ги разкрили още преди междинните избори за Конгрес през ноември. По-късно помощниците на Байдън откриха нова партида документи в гаража на частния му дом, припомня БГНЕС.

Твърди се, че всички документи датират от времето, когато Байдън бе вицепрезидент. Правосъдният министър и главен прокурор Мерик Гарланд нареди да се установи как секретните документи са се озовали в помещенията на експертния център.

Самият Байдън научил за документите, когато адвокатът му съобщил за тях в Белия дом. Според президента той е бил изненадан да научи за находката и не знае нищо за какъв вид материал се отнася тя.

Байдън беше вицепрезидент в администрацията на Обама от 2009 до 2017 г. 

Снимка: БГНЕС