Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро (2019-2022 г.) е хоспитализиран в САЩ

Той е бил приет в болница за спешна медицинска помощ със силни болки в корема

09.01.2023 | 22:08 Редактор: Ирена Бакърджиева
Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро (2019-2022 г.) е хоспитализиран в САЩ

Бразилският крайно десен президент Жаир Болсонаро е бил хоспитализиран в Орландо, Флорида, с болки в корема, съобщиха медиите в понеделник, ден след като негови поддръжници нахлуха в седалището на властта в Бразилия.

67-годишният Болсонаро замина от Бразилия за Съединените щати два дни преди края на мандата си, избягвайки традиционното предаване на президентската лента при встъпването в длъжност на 1 януари на човека, който го победи на изборите - левия ветеран Луис Инасио Лула да Силва.

Той е отседнал в дома на бразилския бивш шампион по смесени бойни изкуства Жозе Алдо в Орландо, на един хвърлей разстояние от "Дисниленд".

Болсонаро е бил приет в болницата за спешна медицинска помощ AdventHealth Celebration край Орландо със "силни болки в корема", съобщи бразилският вестник "O Globo", ден след като той отрече твърдението на Лула, че е подбуждал поддръжниците си да щурмуват президентския дворец, Конгреса и Върховния съд в столицата.

Болсонаро има поредица от здравословни проблеми, породени от нападение с нож, което едва не отне живота му по време на победната му президентска кампания през 2018 г., предаде БГНЕС.

След намушкването с нож, извършено от нападател, който е признат за психически неспособен да се яви пред съда, бившият вече президент е претърпял шест операции.

Снимка: БГНЕС