Тайната е разкрита: Вижте за какво е харчил милиони долари Тръмп

Успял е да минимизира данъчните си сметки

22.12.2022 | 11:30 Редактор: Петя Кръстева
Тайната е разкрита: Вижте за какво е харчил милиони долари Тръмп

Според най-добрите безпартийни данъчни адвокати на Конгреса, десетки причини за одит изпъкват в данъчните декларации на Доналд Тръмп: съмнителни разходи за частни самолети, големи необосновани удръжки за благотворителни цели и съмнителни плащания на децата на бившия президент, наред с други.

И все пак нито едно от тях не е било сериозно одитирано, гласи нов доклад на Съвместната комисия по данъчно облагане на Конгреса, който разкрива информация, която Тръмп се бори да запази в тайна от години.

Анализът на Съвместната комисия установи, че Тръмп е успял да използва съмнителни удръжки и агресивни данъчни стратегии, за да минимизира данъчните си сметки. Данните показват още, че милиардерът и неговият бизнес са загубили десетки милиони долари, докато се е кандидатирал за президент и след като е влязъл в Белия дом.

Друг отбелязан проблем беше приспадане на 21,1 милиона долара за сервитут за опазване на имота на Тръмп Seven Springs в окръг Уестчестър в Ню Йорк. Този въпрос беше предмет на дело за измама, заведено от главния прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс по-рано тази година, което Тръмп отхвърли като политическа атака.

В съобщение късно във вторник демократите от Камарата на представителите заявиха, че съпротивата на Тръмп срещу прозрачността, както и небрежният подход на Данъчната служба (IRS) към нейната политика за годишни одити на президентите - са виновни за потенциалното нарушаване на бившия лидер на данъчните закони на САЩ, които той се закле поддържам.

Четете повече по темата на bloombergtv.bg

Снимка: Bloomberg.com