Русия сипе ракети по Украйна, порази жилищни сгради в Киев, обявена е въздушна тревога (+ВИДЕО)

Задействана е противовъздушната отбрана

15.11.2022 | 15:50 Редактор: Елеонора Танева

Взривове отекват в Киев. Това съобщи преподавателят в града доц. Даниел Бенатов. Той уточни, че атаката идва от Каспийско море. Местната власт информира, че е задействана противовъздушната отбрана. Поразени са две жилищни сгради. 

Противовъздушната отбрана е свалила четири ракети, пише в социалните мрежи кметът на Киев - Виталий Кличко.

Началникът на военната администрация на Кривой Рог - Александър Вилкул, и председателят на Николаевската областна военна администрация - Виталий Ким, съобщиха за масово изстрелване на ракети от Русия. В 15 региона на Украйна е обявена въздушна тревога. 

За днес в района на Вишгород в Киевска област са предвидени и контролирани взривове от сапьори. Те разчистват мини и взривни вещества.  

"Призоваваме жителите да запазят спокойствие и в случай на въздушна тревога незабавно да отидат в укритията", пише в призив на киевската областна държавна администрация.

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 2
Слава на Русия!
преди 1 година
1
4 rate up comment rate down comment 1
Да ама не
преди 1 година
Кога ще се забрани подкрепата за страна терорист,каквато в момента е руската федерация? Кога ще се забрани ,,z,, и всякакви други символики и проруска пропаганда? ООН гласува рОсия да изплати репарации на Украйна ,а ние тук в Танзания,още не знаем дори за руската политика,за която са писали Раковски, Ботев, Славейков, Левски и редица други наши герои ,поети и политици. Държавна агенция архиви пусна видео под названието ,, ВТОРОТО,,ОСВОБОЖДЕНИЕ,, ,, . Как може толкова българи ощ да обичат рОсия? Сигнализирай за неуместен коментар