Столтенберг: Рисковете Русия да използва ядрени оръжия в Украйна са минимални

"Ако това се случи, последствията ще бъдат огромни, така че ние гледаме на тази перспектива с цялата сериозност", допълни той

05.11.2022 | 14:45 Редактор: Ирена Бакърджиева
Столтенберг: Рисковете Русия да използва ядрени оръжия в Украйна са минимални

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че смята за минимални рисковете Русия да използва ядрени оръжия в Украйна.

"Рисковете от използването на ядрени оръжия от Русия в Украйна са минимални, но ако това се случи, последствията ще бъдат огромни, така че ние гледаме на тази перспектива с цялата сериозност", каза той в интервю за турската телевизия НТВ след посещението си в Турция.

"Русия трябва да разбере, че в такава война няма да има победители", добави Столтенберг, цитиран от БГНЕС.

Руският президентски говорител Дмитрий Песков по-рано отбеляза, че западните лидери практикуват ядрена реторика ежедневно, но Русия не иска да участва в такива упражнения. Песков също напомни, че Москва може да използва ядрено оръжие само в съответствие с разпоредбите на своята ядрена доктрина.

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 0
Греши Столтенберг
преди 1 година
Той не може да съди дали ще използва, или не Путин атомна бомба. То все едно да търсиш логика в действията на луд, или на психически маниак фиксиран в нещо. Руските властници също не може да го спрат ако реши нещо, просто поради това, че се подмазват на Царя си и не забелязват нищо освен неговото благоволение за тях, или осъждение. Сигнализирай за неуместен коментар