Заев в екстаз: Сънят ни стана реалност - България и Гърция признаха македонския език

"Македонци с македонски, признати от целия свят", радва се бившият премиер на РСМ

27.10.2022 | 09:27 Редактор: Тодор Петров
Заев в екстаз: Сънят ни стана реалност - България и Гърция признаха македонския език

Бившият премиер на РСМ Зоран Заев заяви, че македонският народ трябва да се радва, защото македонският език вече е признат от целия свят. Коментарът му е по повод подписването на договора между Северна Македония и ЕС за оперативни дейности от страна на ФРОНТЕКС в РСМ. 

Това стана късно снощи в Скопие в присъствието на премиера на РСМ Димитър Ковачевски и председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

"Македонският сън е реалност! Подписахме споразумение с Европейския съюз на македонски език. Северна Македония подписа споразумение с ЕС, където стоят подписите на всички държави членки на ЕС, включително и тези на съседите ни Гърция и България. Хей... Гърция и България подписват споразумение с нас на МАКЕДОНСКИ ЕЗИК! Сега вече няма нужда да вярваме, СЕГА ВЕЧЕ ЗНАЕМ защо бе смелостта, решителността, визията...Успяхме!", радва се Заев.

"МАКЕДОНЦИ с МАКЕДОНСКИ ЕЗИК, признати от целия свят! Радвай се, мой македонски народе! Пишем история", призова още Зоран Заев, цитиран от БГНЕС.

"Обещах, че договорът с ФРОНТЕКС ще бъде подписан на македонски език, наравно с всички останали 24 езика на ЕС. Няма съмнение, че македонският език е вашият език и уважаваме това. Северна Македония бележи напредък по пътя към ЕС, което беше отбелязано и от доклада за напредъка", заяви председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Снимка: Bloomberg.com


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 1 година
Мдааа, плюхме си в сурата... За разлика от нас гърците си постигнаха своето. Сигнализирай за неуместен коментар