Захарова: НАТО се приближава до пряк военен сблъсък с Русия

Говорителят на руското МВнР нарече страните, помагащи на Украйна, "донори на екстремистка дейност"

20.10.2022 | 14:20 Редактор: Петя Кръстева
Захарова: НАТО се приближава до пряк военен сблъсък с Русия

"Напомпването на Украйна с натовски оръжия и военната помощ за Киев приближават Алианса до опасната граница на пряк военен сблъсък с Русия". Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

"Страните от НАТО сякаш се състезават помежду си, продължават да снабдяват киевския режим с оръжия и боеприпаси, да му предоставят разузнавателна информация, да обучават войниците му, да дават насоки за водене на военни действия. По този начин се приближават към опасната линия на пряк военен сблъсък с Русия", предупреди Захарова, цитирана от ТАСС.

Тя посочи, че по последни данни общата военна помощ на Запада за Украйна вече е достигнала 42,3 млрд. долара, от които 28,3 млрд. долара са предоставени от САЩ, пише БГНЕС.

Захарова подчерта още, че страните, "които предоставят такива огромни суми пари и оръжия на киевския режим, са донорите, спонсорите на тази екстремистка дейност", предаде РИА "Новости".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
"...страните, "които предоставят такива огромни суми пари и оръжия на киевския режим, са донорите, спонсорите на тази екстремистка дейност" "- абсолютно вярно казано. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
също така и пеевскигаристан. Сигнализирай за неуместен коментар