Тъмни и студени денонощия в Украйна, армията на Зеленски затяга примката около Херсон

"За последните 24 часа врагът унищожи три енергийни обекта", заяви украинският президент

20.10.2022 | 13:41 Редактор: Искра Ангелова

За първи път от началото на войната Украйна въвежда режим на тока в цялата страна заради руските ракетни удари срещу части от енергийната структура. В същото време украинските сили продължават да печелят позиции на фронтовите линии.

Украинската армия затяга примката около руските сили, окупирали Херсон. През ключовия град минава единствената сухопътна връзка с анексирания полуостров Крим.

Докато войските ѝ напредваха обаче, Украйна започна да се готви за денонощия на тъмно и студено - високата цена, която трябва да плати за руските удари с ракети и дронове камикадзе навътре в страната.

"Имаме нови повреди по критичната инфраструктура. За последните 24 часа врагът унищожи три енергийни обекта", заяви украинският президент Володимир Зеленски.

Електроподаването ще бъде ограничено сутрин от 7 до 11 часа, съобщиха властите и електроенергийният оператор. Зеленски призова сънародниците си да намалят колкото е възможно потреблението на електроенергия, така че графиците за спиранията на тока да бъдат направени така, че те да са с максимално кратка продължителност.

"Предполагаме, че руският терор ще бъде насочен към енергийни съоръжения, докато с помощта на партньори не успеем да свалим 100% от вражеските ракети и дронове", допълни държавният глава.

Вижте повече в репортажа на Здравко Черкезов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
Милите обикновени хорица....те ще го отнесат. Зеленски едва ли ще е на студено и пак ще говори по къс ръкав... Сигнализирай за неуместен коментар