Хоби, от което те побиват тръпки: Жена обича да ходи на погребения на непознати

Тя е посетила гробищата не само във Великобритания, но и във Франция и Италия

16.10.2022 | 19:47 Редактор: Теодора Патронова
Хоби, от което те побиват тръпки: Жена обича да ходи на погребения на непознати

В Лондон живее жена, чието хоби е да посещава гробища, досега тя е присъствала на погребения на 200 непознати, след като случайно преди 10 години попаднала на опело в гробищна църква. Историята й е публикувана от Daily Mail.

Запознанството на 56-годишната Жана Тренд-Хил с гробищата и погребалните шествия започва със смъртта на нейните родители. Тя признава, че можела да прекара часове сред гробовете, снимайки и скицирайки най-красивите надгробни плочи. През 2012 г. британка влязла в църквата по време на опелото и останала до края на церемонията, тъй като й било неудобно да си тръгне.

"Беше напълно непознат, но бях трогната. Малко след това служител на гробището се свърза с мен и ме попита дали бих присъствал на погребението на ветеран, на когото нямаше кой да му отдаде почит. Съгласих се и отидох", спомня си жената.

При това тя е посетила гробищата не само във Великобритания, но и във Франция и Италия. Тренд-Хил призна, че когато пристигне на ново място, първото нещо, което търси, е крематориумът.

Местните знаят за необичайното хоби на жената и я канят на погребението на онези хора, които нямат семейство и приятели.

"Никой никога не трябва да бъде кремиран или погребан сам, без опечалени. Ако ме помолят и мога да отида, ще отида", каза тя.

Тренд-Хил не само придружава мъртвите в последния им път, но и почиства гробищата. Веднъж тя дори възстанови паметна плоча на британския архитект Артър Пайът, починал през 1934 г., пише БГНЕС

По-рано беше съобщено за друга британка, която убедила баща си да откаже медицинска помощ и след кончината му извършила тайно езическо погребение в задния двор. Преди смъртта си мъжът пожелал да бъде погребан близо до къщата, в която е живял 25 години. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК