Орбан: Меркел можеше да предотврати войната в Украйна, надеждата за мир е Тръмп

Унгарският президент се срещна с бившата германска канцлерка, но не бе съобщено какво са обсъждали

11.10.2022 | 18:27 Редактор: Теодора Патронова
Орбан: Меркел можеше да предотврати войната в Украйна, надеждата за мир е Тръмп

Според унгарския премиер Виктор Орбан бившата германска канцлерка Ангела Меркел е можела да предотврати руската война в Украйна, ако все още е била на поста си, съобщи ДПА.

В реч на събитие в Берлин, Орбан заяви, че Меркел е предотвратила война през 2014 г. чрез действията си след руското анексиране на Крим. "Това, което Ангела Меркел направи по време на кримската криза, беше шедьовър", каза той.

Орбан, който има много критици в лявоцентристкото германско правителство - включително заради позицията си към ЕС, се срещна в неделя с Меркел в рамките на посещението си в Берлин. Не бе съобщено какво са обсъждали, съобщи БТА.

На днешното събитие, организирано от списанието за политика и култура "Цицеро" ("Цицерон"), Орбан заяви, че президентът на САЩ Джо Байдън не е правилният човек, който да сложи край на бойните действия в Украйна. Според него необходимо е да бъде постигнато споразумение между САЩ и Русия. Но Байдън е отишъл твърде далеч в критиките си към президента Владимир Путин, подчерта Орбан. "Може да прозвучи грубо, но надеждата за мир се нарича Доналд Тръмп", каза той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
4 rate up comment rate down comment 4
Анонимен
преди 1 година
Намесата на Меркел беше: с чужда пита помен ! През 2014г. Меркел се съгласи със заграбването на Крим, Донецк и Луганск от путинските окупатори. Това поощри Путин да нападне Украйна през 2022. Тръмп да си стои в Америка ! Европа не се нуждае някой да насърчава агресивния Кремъл ! Сигнализирай за неуместен коментар
3
3 rate up comment rate down comment 3
npetk
преди 1 година
Паметта му е къса и главата празна. Но сигурно нямаше са говори за мир. Със варвари не се преговаря а се воюва с каквото и както може. Сигнализирай за неуместен коментар
2
5 rate up comment rate down comment 3
ВИКТОР ОРБАН
преди 1 година
ЩЕШЕ ЛИ ДА ГОВОРИ ЗА МИР, АКО РУСИЯ ОТНОВО БЕШЕ ОКУПИРАЛА УНГАРИЯ ? Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 4
Иibidi
преди 1 година
Поне един нормален политик има в ЕС. Сигнализирай за неуместен коментар