Путин: Украйна се опитва да взриви участък от "Турски поток" , ще реагираме сурово

Украинските специални служби са поръчали, организирали и извършили терористичния акт, каза руският президент

10.10.2022 | 14:12 Редактор: Теодора Патронова
Путин: Украйна се опитва да взриви участък от

Русия ще реагира сурово, ако украинските власти продължат да организират "терористични атаки". Това заяви Владимир Путин на заседание на Съвета за сигурност, цитиран от The Guardian.

Държавният глава обвини Украйна, че се опитва да взриви участък от газопровода "Турски поток". "Бяха извършени редица терористични атаки и опити за нападения срещу електрическата и газовата инфраструктура на страната ни, включително опит за бомбен атентат в участък от газопреносната система "Турски поток", каза Путин. 

Той подчерта, че киевските власти стоят зад експлозията на Кримския мост, пише "Труд".

"Данните от експертизите и оперативната информация сочат, че взривът от 8 октомври е терористичен акт. Терористична атака, целяща да унищожи гражданската критична инфраструктура на Русия. Също така е очевидно, че украинските специални служби са поръчали, организирали и извършили терористичния акт", изтъкна руският президент.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Анонимен Антинацист
преди 7 месеца
Г-н Путин мачкай наред!!! Така както е тръгнало един нацист и фашист не трябва да остане, за да се научат един път завинаги на кой не трябва да посягат!!! Избийте всички нацисти от Дълбоката държава които се крият тайно в Сащ, ти ги знаеш много добре кои са!!! Един репитил не трябва да остане!!!! Сигнализирай за неуместен коментар