Медведев за Кримския мост: Директно унищожение на терористите, поръчителят е Украйна

Част от пътното платно на съоръжение падна във водата

10.10.2022 | 12:27 Редактор: Искра Ангелова
Медведев за Кримския мост: Директно унищожение на терористите, поръчителят е Украйна

"Русия трябва да отговори на терористичния акт на Украйна срещу Кримския мост само с директно унищожение на терористите", заяви в интервю заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

"Отговорът на Русия за това престъпление може да бъде единствено унищожаването на терористите. Така, както се прави по света. Именно това очакват гражданите на Русия", отбеляза Медведев.

Според него поръчителят и изпълнителят на престъплението е нереализираната държава Украйна. 

"Това е терористичен акт и диверсия, извършен от престъпния киевски режим. Няма съмнения в това, а и не е имало такива. Подготвени са всички доклади и са направени необходимите изводи", подчерта заместник-председателят на руския Съвет за сигурност, цитиран от БГНЕС.

На 8 октомври бе взривен товарен камион на моста, в резултат на което се запали влакова композиция с гориво. Част от пътното платно на съоръжение падна във водата. Произшествието е станало в началото на съоръжението от полуостров Керч към самия Крим. Арките на моста останаха непокътнати. Пламналият пък огън бе потушен по въздуха.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Анонимен Антинацист
преди 7 месеца
ПЪЛНО УНИЩОЖЕНИЕ НА ТЕРОРИСТИТЕ И НАЦИСТИТЕ ОТ САЩ И УКРАЙНА!!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
да вземат на Путин р
преди 1 година
Въртят се тънки политики да се всее страх и паника сред по-малките страни като България, за да ни използват по лесно по света като роби. Сигнализирай за неуместен коментар