Москва не се е отказала от преговорите: Зеленски действа против интересите на Украйна

Страните, заинтересовани да бъдат посредници, трябва да убедят Киев да прекрати военните действия, призова Алексей Полишчук

09.10.2022 | 08:46 Редактор: Елеонора Танева
Москва не се е отказала от преговорите: Зеленски действа против интересите на Украйна

Москва не се отказва от посредническите услуги в преговорите с Киев, които се предлагат от много страни, заяви Алексей Полишчук, директор на втория отдел за страните от ОНД на руското министерство на външните работи, в интервю за ТАСС.

"Що се отнася до посредничеството, ние самите действахме в тази роля в продължение на осем години, от 2014 г. насам, като подпомагахме преговорите между Киев и Донбас за изпълнение на споразуменията от Минск“, каза Полишчук.

Според дипломата страните, които са заинтересовани да бъдат посредници в руско-украинските преговори, трябва да убедят Киев да "прекрати военните действия, да спре войната и да се върне към преговорите".

"Готови сме за това, но, както вече казахме, няма да обсъждаме избора на жителите на новите региони на Русия. Киевските власти трябва да се отнасят с уважение към волята им, в противен случай няма да има преговори", подчерта той, цитиран от БГНЕС.

Той определи като "абсолютно неконструктивна" позицията на украинския президент Володимир Зеленски. Той по-рано забрани разговорите с руския президент Владимир Путин.

"Това е лишено от здрав разум и не е в интерес на самата Украйна. Колкото повече се отлагат преговорите, толкова повече се измества тяхната отправна точка, и то не в полза на Киев", каза Полишчук.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
9 rate up comment rate down comment 5
Наглост
преди 1 година
Завладяващ една пета от чужда държава и протестираш,че жертвата не иска преговори при твоите условия. И цялата Украйна да завладеете,накрая подобно на Афганистан ще напуснете посрамени. Всъщност убиеца Путин допринасе за консолидация на украинския народ.Слава на Украйна. Сигнализирай за неуместен коментар