Путин на 70: По-изолиран от всякога руският президент получи интересни подаръци

Лукашенко подарил на Путин  трактор, което може да се счете и като ироничен жест

08.10.2022 | 09:20 Редактор: Ваня Кузманова
Путин на 70: По-изолиран от всякога руският президент получи интересни подаръци

Президентът на Русия Владимир Путин навърши 70 години. Юбилеят си обаче той прекара работейки, за разлика от предходни години, в които празнуваше или сред спокойството на Тайгата заедно с верния си другар Шойгу, или някъде по света, пиейки шотове водка с китайска делегация, получавайки тигър или куче алабай като подарък.

Тази година обаче Путин е по-изолиран от всякога. И все пак част от верните му привърженици му пожелаха "Честит рожден ден".

Според NEXTA руският президент е получил интересни подаръци от съюзника си в Беларус Александър Лукашенко и президента на Таджикистан Емомали Рахмон.

Лукашенко подарил на Путин  трактор, което може да се счете и като ироничен жест - в началото на войната в Украйна руските танкове, паднали в битка, бяха отнасяни от украинските фермери с трактори. Те се превърнаха в символ на украинската съпротива срещу руската армия.

Лидерът на Беларус уточни, че тракторът е "най-добрият, ръчно сглобяван" и има множество настройки за извършването на различни работи. "Но аз ще му предложа една настройка - сеялка. Ще сеем пшеница, може би, и още нещо", каза беларуският лидер при пристигането си на неофициалната среща на върха на ОНД в Санкт Петербург. По думите му с такива трактори може да се отглежда жито, което да се праща в Полша и Европа, "за да не гладуват и да не крадат от Украйна жито, а да пращат на бедните страни".

Лидерът на Чечения Рамзан Кадиров пък отправи топло поздравително послание до Путин за юбилея му, след като цяла седмица критикуваше как е водена войната в Украйна.

В рязка промяна на тона, след като публично осмива армията на Путин на фона на поредица от успешни контраофанзиви, проведени от Киев в южната и североизточната част на Украйна, Кадиров отправи своите добри пожелания към Путин, предлагайки подкрепата на Чечня "в най-трудните времена".

Поздравления дойдоха и от Северна Корея, пише dnes.bg 

Севернокорейските медии съобщиха, че лидерът на страната Ким Чен Ун е изпратил съобщение, за да поздрави руския президент Владимир Путин за 70-ия му рожден ден.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК