Медведев: Украйна е само инструмент в борбата между Русия, САЩ и Запада

Ще продължим да освобождаваме територии, които са окупирани от неонацистите, заяви зам.-председателят на Съвета за сигурност

06.10.2022 | 14:34 Редактор: Елеонора Танева
Медведев: Украйна е само инструмент в борбата между Русия, САЩ и Запада

Русия ще продължава да освобождава територии, които все още са окупирани от украинските неонацисти. Това съобщи на заседание на Генералния съвет на партията "Единна Русия" председателят ѝ и зам.-председател на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

"Без значение какво се опитват да направят нашите врагове и техните марионетки в Киев, те вече са новите субекти на Руската федерация. На своята земя ще защитаваме хората, които ни повериха съдбата си. Разбира се, ще продължим да освобождаваме територии, които все още са окупирани от неонацистите", каза той.

Медведев отбеляза, че Русия "не воюва с Украйна като такава". 

"Целите на т. нар. глобален Запад, представляван от САЩ и техните основни поддръжници, са пределно ясни – да унищожат Русия при отслабване на други страни. Между другото, включително европейски. Украйна тук не е нищо повече от технически инструмент, а неговите граждани са консумативи в западния театър на военни действия", добави Медведев, цитиран от ТАСС.

Той подчерта, че Русия уверено е избрала своя път и няма да се отклони от него. 

"Всички цели, поставени от държавния глава за защита на нашите граждани и нашите територии, със сигурност ще бъдат постигнати", завърши зам.-председателят на Съвета за сигурност на Русия .

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК