Русия сменя най-висшия генерал, отговарящ за логистиката

Неотдавнашните успехи на украинската армия на бойното поле разкриха значими пропуски в логистиката на армията на Москва

24.09.2022 | 16:42 Редактор: Теодора Патронова
Русия сменя най-висшия генерал, отговарящ за логистиката

Русия обяви в събота, че сменя най-висшия генерал, отговарящ за логистиката, докато военната ѝ операция в Украйна се натъква на серия от логистични проблеми, предаде АФП.

"Армейски генерал Дмитрий Булгаков е освободен от поста заместник-министър на отбраната и ще бъде заменен от генерал полковник Михаил Мизинцев", съобщи руското министерство на отбраната в Telegram.

Мизинцев (60 г.) е в британския списък за санкционирани физически лица заради участието му в обсадата на Мариупол в Украйна, който бе превзет от руските сили през май.

Руската военна операция и неотдавнашните успехи на украинската армия на бойното поле разкриха значими пропуски в логистиката на армията на Москва.

Според някои анализатори материално-техническото снабдяване е най-слабата брънка в руската армия, която създава проблеми от началото на инвазията в Украйна на 24 февруари.

Частичната военна мобилизация, обявена от президента Владимир Путин в сряда, е още едно логистично предизвикателство, предаде БНР.

Стотиците хиляди запасняци от цяла Русия се нуждаят да бъдат оборудвани и обучени, преди да бъдат пратени на бойното поле, отбелязва АФП.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК