Крал Чарлз III помолил принц Хари да не взема жена си в деня на смъртта на кралицата

Вероятно заради кавгата с баща си принц Хари изпусна самолета и нямаше време да се сбогува с баба си

24.09.2022 | 10:10 Редактор: Ирена Бакърджиева
Крал Чарлз III помолил принц Хари да не взема жена си в деня на смъртта на кралицата

Източник на вестник "Сън", близък до кралското семейство, каза, че в деня на смъртта на кралица Елизабет II принц Хари е имал сериозен конфликт с баща си заради Меган Маркъл: крал Чарлз III помолил най-малкия си син да не взема жена си със себе си в Шотландия.

Вероятно заради кавгата с баща си принц Хари изпусна самолета и нямаше време да се сбогува с баба си - той пристигна в Балморал час и половина след съобщението за нейната смърт. Същия ден баща му го покани да вечеря в Биркхол, имението на Чарлз III, с участието на кралицата консорт Камила и принц Уилям. Вместо това Хари вечеря с принц Едуард, съпругата му графиня Софи от Уесекс, и принц Андрю, преди да вземе първия полет за Лондон.

Хари беше толкова зает да получи разрешение да доведе Меган в Балморал, че изпусна полета. След това той бил толкова бесен, че отказал да вечеря с баща си и брат си. И той напусна Балморал при първата възможност, за да хване първия полет обратно за Лондон.

Въпреки това принц Хари по-късно се присъедини към семейството си на траурните събития. Той, Меган Маркъл, заедно с принца и принцесата на Уелс, Уилям и Кейт Мидълтън, разгледаха цветята и подаръците, донесени в памет на кралицата.

По-късно обаче избухва нов конфликт между принц Хари и баща му – този път за титлите на децата му Арчи и Лилибет. Внуците на управляващия монарх автоматично получават титлите принц и принцеса. Крал Чарлз III се съгласи децата на принц Хари и Меган Маркъл да носят тези титли, но Арчи и Лилибет не получиха титлите "Техни кралски височества".

Причината за това беше, че децата на принц Хари няма да изпълняват задълженията на членове на кралското семейство. Съответно те също няма да получат полицейската защита, каквато се полага на членовете на кралското семейство. Въпреки факта, че принц Хари и Меган Маркъл според вътрешни лица "имаха много разговори с краля по тази тема", Чарлз III не изпълни искането им. Както отбелязват източници, близки до двореца, принц Хари и съпругата му били много ядосани от решението на краля, информира БГНЕС.

Малко след погребението на кралица Елизабет II, което се състоя на 19 септември, принц Хари и Меган Маркъл напуснаха Обединеното кралство и се върнаха в САЩ, след което според вътрешни лица членовете на кралското семейство "въздъхнаха с облекчение".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК