Принцеса Шарлот учи принц Джордж на кралски етикет: Трябва да се поклониш (+ВИДЕО)

Дъщерята на принц Уилям и Кейт Мидълтън ги придружи на погребението на кралица Елизабет II

21.09.2022 | 11:03 Редактор: Искра Ангелова

Принцеса Шарлот може да е само на седем години, но вече е добре запозната с кралския протокол за всяко едно събитие. Дъщерята на принц Уилям и Кейт Мидълтън ги придружи на погребението на кралица Елизабет II този понеделник. С тях беше и най-голямото дете на двойката - принц Джордж, който беше плътно до майка си и сестра си.

Като пряко свързан с покойната кралица, в повечето случаи Уилям се движеше отделно от семейството си, облечен във военната си униформа. Кейт пристигна на службата заедно с Камила и двете си деца.

По време на погребението Джордж и Шарлот се държаха като истински наследници на короната, облечени в официални черни дрехи. Малката принцеса спази протокола, носейки дълго черно яке, закопчано догоре, комбинирано с черна шапка с периферия, подобна на тази на своята майка. До нея 9-годишният принц носеше официален черен костюм с черна вратовръзка и бяла риза.

И докато голяма част от зрителите на живото предаване на погребението се възхищаваха от доброто поведение на децата, в социалните мрежи се завъртя видео, което спечели още точки на принцеса Шарлот. През последните месеци тя се превърна в любимка на потребителите в цял свят, след като се опитваше да укроти малкия си брат Луи по време на платинения юбилей на кралицата. Беше забелязана и да казва на момчетата в семейството, че трябва да помахат от каретата, обикаляща около Бъкингамския дворец през това лято.

И този път жестовете на Шарлот се превърнаха в тема номер едно в социалните мрежи. Кратък клип показва как 7-годишната принцеса дава инструкции на брат си, който е втори в линията за наследяване на трона. Макар да е с две години по-голям, Джордж слуша внимателно какво казва сестра му. А това, което тя му обяснява, е че трябва да се поклони при преминаването на катафалката.

"Когато колата мине покрай нас, трябва да се поклониш", се чете по устните на Шарлот.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК