Лавров: Руските дипломати ще продължат да се борят с неонацизма и русофобията

"В Украйна и балтийските държави има безсрамна фалшификация на историята, оправдание на кървавите престъпления", каза министърът на външните работи

08.09.2022 | 16:41 Редактор: Теодора Патронова
Лавров: Руските дипломати ще продължат да се борят с неонацизма и русофобията

Руската дипломация ще продължи непримиримата борба с проявите на неонацизъм, русофобия, антисемитизъм и други форми на нетолерантност. Това се казва в приветствието на министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров към организаторите и участниците в Международния антифашистки форум – 2022, публикувано в четвъртък на сайта на дипломатическото ведомство, съобщава ТАСС.

"77 години след поражението на нацистка Германия светът продължава да се сблъсква с безпрецедентни прояви на неонацизъм, русофобия, антисемитизъм и други форми на нетолерантност. В редица европейски страни, преди всичко в Украйна и балтийските държави, има безсрамна фалшификация на историята, оправдание на кървавите престъпления. Нацистите и техните сътрудници се превърнаха в норма. Гробовете на войници от Червената армия се оскверняват и се извършва неистова атака срещу съветското мемориално наследство", каза още министърът на външните работи.

"Външната служба на Русия ще продължи безкомпромисно да се бори с тези грозни прояви. За тази цел ние ще продължим да работим в тясно сътрудничество с широката общественост, научните, експертните, академичните среди, представителите на традиционните вероизповедания", подчерта Лавров, цитиран от "Труд".

Той отбеляза приноса на Международния антифашистки форум за работата в тази посока, като добави, че подобни усилия заслужават дълбоко уважение и подкрепа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК