Зеленски: Наши военни взривиха руски склад с ракети С-300, които бомбардираха Харков

Неофициално този комплекс е наричан "пръста на Бога" заради огневата му мощ

05.09.2022 | 23:50 Редактор: Елеонора Танева
Зеленски: Наши военни взривиха руски склад с ракети С-300, които бомбардираха Харков

Украинските защитници са унищожили руски склад, от който нашествениците са използвали ракети С-300, за да бомбардират Харков. Това съобщи във вечерното си видео обръщение украинският президент Володимир Зеленски.

"Искам специално да благодаря на бойците от една от нашите реактивни артилерийски групи, които с прецизен огън унищожиха точно руския склад, от който нашествениците взеха ракетите С-300 за бомбардировката на Харков. Благодарим на нашите герои!", заяви Зеленски, цитиран от "Украинская правда".

Неофициално този комплекс е наричан "пръста на Бога" заради огневата му мощ.

Зеленски подчерта, че въоръжените сили на Украйна продължават последователно, много внимателно и точно да унищожават складове, бази и щабове на нашествениците.

"Руската армия дойде на територията на Украйна, без да очаква съпротива. И ще избягат оттук, без да имат друга надежда за спасение", коментира президентът на Украйна.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
elemag
преди 1 година
С-300 е система за ПВО с ракети земя -въздух а не земя-земя и не стават за бомбардировки този клоун хептен се оплете в лъжите си Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 1 година
7 месеца срещу 7дни, това не е специална руска операция, това е срамна руска операция ,без България, Русия е като муха без глава,тръгнаха с чеченци, къде е славната армия на Кадиров,покри се нещо? Сигнализирай за неуместен коментар