САЩ и Великобритания: Украйна настъпва в Херсон, Русия търпи големи загуби

Съветник на Зеленски предупреди да не се очакват бързи победи в контраофанзивата

01.09.2022 | 10:12 Редактор: Тодор Петров
САЩ и Великобритания: Украйна настъпва в Херсон, Русия търпи големи загуби

САЩ видяха напредък на украинските военни в настъплението им срещу Русия в южната част на страната. 

"Знаем за украински военни операции, които са направили известно придвижване напред, а от Херсонската област знаем, че руските части в някои случаи отстъпват", заяви говорителят на Пентагона Пат Райдър, цитиран от DPA и Ройтерс

САЩ ще продължат да гарантират, че Украйна разполага с всички възможности да се защити от руските сили, поясни той. 

По-рано британските разузнавателни служби също обявиха, че украинските въоръжени сили са отблъснали до известна степен руските нападатели. От понеделник насам на няколко пъти е имало атаки срещу руски части, което е довело до частично изместване на южната фронтова линия, се казва в кратък доклад на британското министерство на отбраната. Москва все още се опитва да генерира подкрепления за войната в Украйна в условията на големи загуби. 

Съветник на украинския президент Володимир Зеленски предупреди да не се очакват бързи победи в контраофанзивата. Процесът ще бъде много бавен, тъй като Киев иска да избегне украински жертви, каза Олексий Арестович. 

Русия определи контраофанзивата на Украйна като провал. Опитът се провали и Украйна понесе тежки загуби, съобщиха от Министерството на отбраната в Москва. Повече от 1700 украински войници вече са били убити. Освен това, според говорителя на армията на Русия Игор Конашенков, руските войски са унищожили 63 танка, 48 бронирани машини и 4 бойни самолета. Тези данни не могат да бъдат проверени по независим начин.

Четете повече в investor.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 0
БАЛКАН ИНФОРМ БЮРО
преди 1 година
КАТО Е ЗА ВЪЗХВАЛА НА СВОЙТЕ СИ, И ДВЕТЕ СТРАНИ ЛЪЖАТ НА ПОРАЗИЯ. Сигнализирай за неуместен коментар
1
7 rate up comment rate down comment 3
нещо повече
преди 1 година
Руските въоръжени сили унищожиха повече ракетни системи от САЩ, отколкото самите САЩ за предоставили на Украйна..........из Съветского информбюро.... Сигнализирай за неуместен коментар