Русия не е доволна - воюва с ирански дронове в Украйна, които дават дефекти

Руснаци се обучават как да работят с летателните апарати

31.08.2022 | 23:05 Редактор: Елеонора Танева
Русия не е доволна - воюва с ирански дронове в Украйна, които дават дефекти

Иран е доставил на Русия първата партида дронове, които от 19 август се използват във войната срещу Украйна. 

Те обстрелват радарни установки, артилерийски позиции и други военни обекти. Но още при първите пробни полети руските въоръжени сили са констатирали редица дефекти и никак не били доволни, пише "Вашингтон пост".

Администрацията на САЩ смята, че Иран тепърва ще достави още стотици дронове на Русия – и то въпреки изричните предупреждения от Вашингтон, че тази сделка е нежелана. 

Представители на тайните служби и на администрацията в САЩ съобщават, че иранските дронове са от моделите "Мохаджер-6" и "Шахед". Те се смятат за най-добрите ирански дронове и могат не само да атакуват наземни цели, но и да осигурят наблюдение на военни и други обекти и да участват във воденето на "електронна война".

Русия реално няма други алтернативи за доставка на безпилотни самолети, защото е окована от икономическите санкции, пише DW.

Американските източници съобщават, че техническите проблеми започнали още при доставката на иранските дронове за Русия и са се увеличили при използването им срещу Украйна. Включително и заради тези проблеми руските оператори на дронове се обучават в Иран.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Кой кой е прецакал сега не се знае...знае се единствено, че има жертви... Сигнализирай за неуместен коментар